Sv. Jernej in Sv. Hiacinta
Sv. Jernej in Sv. Hiacinta
Marijino znamenje
Marijino znamenje

Nadžupnijska cerkev sv. Jerneja

Cerkev stoji na južnem pobočju grajskega hriba. Zgrajena je bila v t.i. štajerskem baročnem slogu v letih 1738 - 1743, na mestu, kjer je že prej stala istoimenska cerkev iz 13. stoletja.

Več »

Podružnična cerkev sv. Hijacinte

Na severovzhodnem obrobju Rogatca, ob cesti v Trške Gorce (Slomškova ulica), je bila v letih 1730 do 1738 zgrajena podružnična cerkev sv. Hijacinte.

Več »

Podružnična cerkev sv. Jurija

Stoji na griču v istoimenski vasi, nad cesto Rogatec-Žetale. Spada med najstarejše cerkve v sedanji dekaniji Rogatec. Zgodovinski viri omenjajo, da je bila že pred letom 1487 podružnica sv. Jerneja v Rogatcu.

Več »

Podružnična cerkev sv. Donata

Na spodnji gozdni meji Donačke gore, v čudovitem naravnem okolju, stoji na nadmorski višini 511 m najmlajša rogaška podružnica.

Več »

Župnijska cerkev sv. Roka ob Sotli

Pravilno orientirana cerkev stoji na griču v naselju Dobovec. Prvotna kapelica je stala že leta 1625, ki je s kasnejšimi dozidavami dobila današnjo podobo.

Več »

Križ na Donački gori

Na srednjem, najvišjem vrhu Štajerskega Triglava (883 m), stoji jubilejni križ. Pobuda za postavitev prvotnega križa je prišla iz vrst slatinskih planincev, ki so imeli tik pod vrhom Donačke gore planinsko kočo.

Več »

Marijino znamenje

Postavitev znamenja je povezana s kugo, ki je v letih 1646-52 morila na širšem rogaškem območju. Letnica 1689 pomeni čas postavitve.

Več »

Znamenje sv. Janeza Nepomuka

Se nahaja pod cerkvenim obzidjem, potem, ko se je leta 1962 moralo »umakniti« s prvotne lokacije ob mostu čez Draganjo.

Več »

Einfaltova kapela

Svojevrstna znamenitost te kapele je t.i. »hrvaški Kristus«. Podobne upodobitve trpečega Kristusa, ki sedi, ogrnjen v plašč, z desnico si podpira s trnjem kronano glavo, v levici ima trstiko.

Več »

Informacije

Zavod za kulturo, turizem in razvoj Rogatec
Pot k ribniku 6, 3252 Rogatec
Telefon: +386 (0)3 81 86 200
e-mail: tic.rogatec@siol.net
Internet: www.rogatec.net